Terug naar boven

Energetische therapie

Een energetisch therapeut helpt je om de energie in je lichaam opnieuw in balans te brengen. Op deze manier stimuleert energetische therapie het zelfhelend vermogen van je eigen lichaam en pak je jouw klachten aan op een dieper niveau.

Vind meteen een energetisch therapeut voor energetische therapie

Of lees meer over:
Wat is energetische therapie?
Wat doet een energetisch therapeut?
Bij welke klachten?
Tarieven en terugbetaling
Energetische therapie opleiding

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is een therapievorm die gebruikmaakt van kosmische energie en lichaamsenergie.

Universele levensenergie stroomt door alle levende wezens. Negatieve of onverwerkte ervaringen kunnen ervoor zorgen dat de kanalen langs waar deze energie stroomt, geblokkeerd geraken. Hierdoor geraakt je lichaam langzaam uit evenwicht en kan je klachten beginnen ervaren zoals angsten, stress, sombere gevoelens en heel wat lichamelijke klachten. Een energetisch therapeut gaat op zoek naar aanwezige blokkades in je lichaam en neemt deze weg, stuurt helende energie ernaartoe of stimuleert het zelfhelend vermogen van je lichaam.

Dankzij de holistische aanpak van energetische therapie worden je lichaam en geest als één geheel gezien. Wat het doeltreffend maakt om je klachten aan te pakken. Energetische therapie is een veilige en natuurlijke therapievorm die zeker gecombineerd kan worden met andere therapievormen.

Vind een energetisch therapeut in jouw buurt.

Wat doet een energetisch therapeut?

Een energetisch therapeut werkt met kosmische energie.

Tijdens de sessie zal de therapeut je vragen om op een tafel te gaan liggen of op een stoel te gaan zitten. Via zachte aanrakingen of strijkende bewegingen langs je lichaam brengt de energetisch therapeut kosmische energie op jouw lichaam over. Deze energie heft de blokkades in je lichaam op of brengt je oorspronkelijke energie terug in evenwicht. Overtollige of negatieve energie wordt weggehaald en waar er energietekorten zijn, wordt nieuwe energie toegevoegd. De therapeut stelt zich helemaal af op wat jouw energie nodig heeft.

Dit proces wordt soms ook magnetiseren genoemd. Tijdens de energetische therapiesessie kan je een gevoel van warmte of koude waarnemen of subtiele trillingen voelen. Elk persoon is uniek, en bij iedereen is de ervaring van energetische therapie anders.

Tenzij het over een energetische massage gaat, kan je gewoon jouw kledij aanhouden tijdens de sessie.

Bij welke klachten?

Energetische therapie is een heel zachte therapievorm om verschillende lichamelijke en mentale klachten aan te pakken, zoals onder andere:

Energetische therapie wordt soms ook preventief aangewend om problemen te ontdekken voor ze echt lichamelijke of mentale klachten geven. Het is de ideale manier om je leven in balans te brengen en de harmonie te behouden.

Energetische therapie kan ook een fijne aanvulling zijn op medische behandelingen door bijv. de huisarts.

Tarieven en terugbetaling

Hoeveel energetische therapie kost, hangt af van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de duur van de therapiesessie. Gemiddeld betaal je voor een bezoek aan de energetisch therapeut ongeveer €60 à €70. Het exacte tarief vind je op de persoonlijke pagina van de energetisch therapeut.

Bij sommige zorgverzekeraars zoals CZ, VGZ, Menzis, OHRA en Achmea Zorg heb je recht op een gedeeltelijke vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Contacteer je zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoeding van energetische therapie.

Energetische therapie opleiding

Tijdens een opleiding energetische therapie leer je intuïtieve vaardigheden combineren met praktische en theoretische kennis. Er wordt dieper ingegaan op de meridianen, aura’s, chakra’s, enz. en hoe deze positief beïnvloed kunnen worden.

Bij een energetische therapie opleiding wordt gewerkt rond een holistische visie. Hierbij wordt de mens als één geheel gezien, en zijn het mentale, emotionele en fysieke deel van de mens met elkaar verbonden.

Neem een kijkje in het aanbod workshops, trainingen en opleidingen alternatieve therapie.